dinsdag 26 april 2011

De stemming van je bedrijf.

Stemmingen kunnen je waarnemingen en je handelen bepalen. We zijn ons vaak niet bewust van onze stemmingen en reageren daardoor vanuit die stemmingen. Als je boos bent zal alles wat je ziet door je boosheid gefilterd worden. Je zult overal in je omgeving een bevestiging zien voor je boosheid en van daaruit reageren. Je bent soms een speelbal van je emoties en stemmingen. Wanneer kan je nu echt kijken naar die emoties en stemmingen en kan je een stap terug doen en vanuit stilte met wijsheid handelen?






Stemmingen zijn ook nog eens aanstekelijk. Het is lastig om je vrolijk en op je gemak te voelen in de nabijheid van iemand die boos of angstig is. Vaak winnen die negatieve stemmingen, dat heeft te maken met onze overlevingsdrang. Angst is evolutionair belangrijker dan vrolijkheid. Zo kan stemming een groep mensen overnemen. En dus ook een bedrijf of een organisatie. Stemming bepaalt dan de bril waardoor een bedrijf kijkt naar zijn omgeving, bepaalt het handelen en de resultaten. Het zal niet voor het eerst zijn dat een bedrijf ten gronde gaat aan haar eigen angst.
Negatieve stemmingen sluiten je hart. Je gaat je hoofd in om strategieën uit te broeden om maar niet te hoeven voelen. Je kunt bijvoorbeeld volledig uit verbinding gaan, anderen de schuld geven, je echtheid verliezen, dubbele agenda’s hanteren, gericht op zelfbehoud.




Okay en nu?
Als we hier nu eens de transformerende werking van Mindfulness op loslaten. Het is niet makkelijk om mindful te zijn van stemmingen, maar probeer deze stappen eens.


RAIN:


R- Recognizing
Het is eerst zaak om te herkennen dat er een stemming is die een greep naar de macht doet. Dit vraagt om reflectie en stilte. Stel jezelf eens de vraag hoe gaat het met mij, wat merk ik op welke gedachten overheersen, welke kleur en geur hebben die? Vraag het ook eens aan je collega’s , wat hebben we gemeen? Is er een gezamenlijke stemming te ontdekken, zijn we bang of boos? Probeer eens niet de inhoud van de stemming in te gaan, ga niet zoeken naar oorzaken en verklaringen, dan verlies je je perspectief, maar probeer de stemming te herkennen en te benoemen.


A-Allowing
Als je die gemeenschappelijke stemming herkent heb, probeer hem dan niet weg te poetsen, of te fixen. We hebben de neiging om ons handelen grotendeels te baseren op het vermijden van vervelende gevoelens. Dit maakt ons reactief. Nee, probeer de stemming eens volledig toe te laten. Heb het lef om het aan te gaan.


I-Investigating
Merk op wat dat met je doet. Wat merk je in je lichaam, in je adem? Door naar de stemming te kijken maak je je er ook los van (defuseren). Hierdoor kan je wellicht ook je hart weer openen. Onderzoek eens vanuit je hart wat er in de diepte bij jou gebeurt. Welk afkeer of welk grijpen is er bij jou geactiveerd. Hoe wil je controle krijgen over jezelf en de situatie? Vanuit je hart naar je bedrijf, collega’s, klanten en jezelf kijken levert een heel ander perspectief op.


N-Non-self
Non-self bekent in dit geval dat een stemming alleen maar het gevolg is van allerlei processen in jouw geest en geen eigen essentie heeft. Het heeft ook geen betekenis, behalve die jij er aan geeft. Het is niet (on)waar of (on)belangrijk. Het komt en gaat, als wolken aan de hemel. Het is ook niet jouw stemming, je hoeft je je er niet mee te identificeren. Je hoeft het ook niet door te geven. Het kan hier en nu bij jou stoppen. De angst stopt bij jou, en ook de boosheid en de haat en jaloezie.


Het enige wat wel waar is en waarde en betekenis heeft komt uit je hart. Verbind je daarmee, straal dat uit en kijk opnieuw. Laat vervolgens de wijze actie vanuit zichzelf ontstaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten