dinsdag 17 januari 2012

Herfstsessie vrouwennetwerk

het contact leek anders te zijn geworden helder….met meer rust en dieper
Door: Barbara Holsink
Na de Open Onderhandelen cursus van 3 dagen heb ik contact gehouden met Robert-Jan Steinmetz. Toen ik op zoek ging naar een spreker/inspirator voor een vrouwen-event, kwam ik dan ook snel bij FPnP uit. Robert-Jan kwam op het idee om voor deze 20 vrouwen uit de FMCG branche een “Herfstsessie” te organiseren en wel bij op kantoor van FPnP te Lienden.
De trainers op deze 25e november waren Robert-Jan en Daniel Mulockhouwer; het doel was om op verrassende en zakelijke wijze ruimte te scheppen voor jezelf.

De weg ernaartoe was op deze herfstdag al erg rustgevend, ik vond zelf namelijk op de terugweg pas uit dat mijn routeplanner ingesteld was op ECO-route ;-). Bij aankomst brandde er buiten, zelfs met enorm harde wind, er een lekker vuurtje en stonden de kaarsen bij de voordeur. Alleen dat zorgde al voor ontspanning bij de meesten.

Na koffie met iets lekkers en een korte introductie van beide partijen, gingen we naar boven om een aantal oefeningen vanuit de Mindfulness te doen.
De eerste over het loslaten van dingen/gedachten, zo aan het einde van het jaar: de fijne maar ook minder leuke dingen. De gesprekken daarna met je buurvrouw over wat je bezig houdt zorgden voor ander, intenser contact. Ook de ademhalingsoefening die redelijk inspannend was, zorgde voor opluchting en meer energie.

Het grappige is dat er tijdens de eerste koffie break een aantal vrouwen redelijk sceptisch naar beneden kwam, maar dat was na de hele ochtend echt totaal verdwenen.
We hebben zelfs met z’n allen een mantra gezongen, die inderdaad zoals gewaarschuwd nog lang in je hoofd blijft zitten.
Iedereen was stuk voor stuk enthousiast na afloop en het contact leek anders te zijn geworden helder, …. meer rust en dieper. En dat effect al na 1 ochtend.

De afsluiting was met een overheerlijke en uitgebreide lunch, waarna de meeste weer direct met frisse moed aan het werk konden en een aantal relaxt het weekend in konden gaan.
Vanuit een ander ritme met andere gedachten dan alleen jaargesprekken, deadlines etc.

Zeker voor herhaling vatbaar!

Barbara Holsink
KAO